пʼятницю, 11 вересня 2020 р.

З Днем народження, любе місто !

У житті кожного з нас буває багато свят, як особистих, так і загальнодержавних, але є свята, які займають окреме місце в наших серцях. Без сумніву, одним із таких є День народження рідного міста. Вітаємо усіх з цим святом та бажаємо здоров’я, родинного затишку, злагоди, добробуту. Нехай у кожній домівці панують мир і спокій, збуваються всі заповітні мрії.

Незвичайне місто Дніпро !

Дніпро – одне з найбільших міст в Україні.

З початку ХХ століття і до сьогодні місто є найважливішим центром металургійної промисловості та машинобудування, аерокосмічного і ракетобудування, головним торговим і промисловим центром Східної України. Проте все це не заважає сьогодні йому бути сучасним і водночас неперевершено красивим. Подейкують, що вулички цього міста – то справжні портали в інші країни. Можна відчути себе жителем Америки, Ізраїлю й навіть перенестися до Західної Європи. І все це завдяки унікальній архітектурі.

Місто  розташоване на березі могутньої річки Дніпро, яка практично стала ним одним цілим. Тому в пошуках спокійного відпочинку можна прогулятися мальовничою набережною. Місто має також величезну кількість парків, якими приємно прогулюватися в будь-яку пору року. Для більш допитливих у Дніпрі налічується величезна кількість музеїв, виставок, театрів.

Набережна відома не тільки в Україні, оскільки вона вважається найдовшою в Європі. В теплий сезон тут збирається безліч туристів та місцевих, адже саме тоді «кипить життя»: працюють всі центри відпочинку та літні майданчики. Також набережна є чудовим місцем для звичайної прогулянки, оскільки з неї відкривається неймовірний краєвид на човни та кораблі, що курсують по воді. А ще набережну оточують зелені парки та фонтани. До речі, одним з відомих фонтанів є «живий» Фонтан-лебідь, встановлений за декілька метрів від берега.  Він може змінювати режими роботи, «махати крилами» й обертатися. А за повної потужності висота його центрального струменя досягає аж 50 м. Захопливе видовище. Особливо для тих, хто бачить цю красу вперше.

Дивовижним та неповторним  місцем у Дніпрі є Монастирський острів. Тут розташована велика паркова зона з чудовими оглядовими майданчиками. На острові є свій водоспад, акваріум з прісноводною рибою, а також тераріум. Влітку тут можна знайти затишні пляжі, де зручно засмагати, а в інші пори року насолоджуватися прекрасним краєвидом на Дніпро.

Більше про місто ви зможете дізнатися з таких джерел:

https://hotellitera.com/dostoprimechatelnosti-dnepra/

https://24tv.ua/lifestyle/ru/kuda_pojti_v_dnepre_luchshie_mesta_dnepra_gde_poguljat_n1109312

https://tourdnepr.com/content/view/224/196/

https://ua.igotoworld.com/ru/poi_catalog/386140-2-monuments-dnipropetrovsk.htm

 

Немає коментарів:

Дописати коментар