Історія супу настільки ж стара, як історія кулінарії. Слово «суп» походить від французького «soupe», а воно – від латинського «suppa», що в перекладі – хліб, розмочений у відварі або бульйоні. Однак, як страву суп у сьогоднішньому розумінні, який став щоденною їжею, склалося п'ять століть тому з появою міцною посуду, здатної витримати процес приготування. При цьому, в холодних країнах і регіонах, суп виник набагато раніше. Наприклад, в Стародавньому Китаї його варили за 100 років до нашої ери. Але ми говоримо про супи, а не про варінні, як способі приготування їжі з метою термічної обробки продуктів. Адже суп – це «комплект» інгредієнтів, що створюють загальний смак і композицію. І хоча способи варіння, традиції і рецептура супів складалися раніше, але широке розповсюдження в Європі супи отримали до 18 століття. Пізніше це блюдо поширилося по світу. До речі, рідкі страви спочатку називали юшка. Слово «суп» з'явилося лише в часи Петра I . Відваром в стародавні віки називали м'ясні, рибні і овочеві бульйони. У національній кухні будь-якої країни існують рецепти цієї страви. Суп готують як влітку, так і в зимовий період. Але страва завжди корисна та поживна. Спробуйте і ви придумати свій рецепт.
Не знаєте що приготувати на обід? До Міжнародного дня супу пропонуємо вам оригінальні рецепти:
СМАЧНОГО !
Немає коментарів:
Дописати коментар