понеділок, 21 вересня 2020 р.

Питання-відповідь. Рибки.

 

Акваріум - частина дивовижного підводного світу. Більше півтора тисяч видів риб можуть міститися в акваріумах з прісною (несолоною) водою.

Це гуппі. З ними не треба багато возитися, годувати чимось особливим, вони уживаються з будь-якими рибами- сусідами. Самиця гуппі не міче ікру, а народжує живих мальків. Ці крихітки самостійно плавають і добувають собі їжу, але іноді можуть стати обідом для своєї голодної мами. Щоб цього не сталося, мальків можна пересадити в окремий акваріум. Або посадити в одній частині загального акваріума водні рослини, щоб малюки могли там ховатися.

Всього виведено 11 порід гуппі, які відрізняються за формою хвостового плавника. Самці гуппі забарвлені яскравіше, ніж самиці, а двох абсолютно однакових самців практично не знайдеш.

Якщо акваріум стоїть біля вікна, на нього потрапляють прямі сонячні промені. В результаті у воді починають розмножуватися бактерії і одноклітинні водорості - вона зеленіємо і каламутніє. Позбавитися від "зелені" можна, переставивши акваріум в інше місце або затінивши його. Якщо вчасно не прибирати залишки їжі і продукти життєдіяльності рибок, на стінках акваріума може утворитися синьо-зелений наліт. Його знімають скребком.

 Температура твого тіла значно вища, ніж у риби, тому, якщо ти візьмеш рибку в руки, вона може навіть отримати обпік. Так що, коли тобі треба пересадити своїх вихованців з одного акваріума в інший, користуйся сачком.

 Багато чого цікавого про рибок ви зможете знайти за  посиланням.

 Шлях до відео:

https://www.youtube.com/watch?v=Hmj6zxDO-VQ

 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар