четвер, 24 вересня 2020 р.

Море, як дихання планети

 

Сьогодні, всесвітній день моря, який присвячений проблемам екологічної безпеки морських перевезень та збереження біоресурсів. Мета Всесвітнього дня моря — привернути увагу міжнародної громадськості до того, який непоправний збиток морям і океанам наносять вилов риби, забруднення водоймищ і глобальне потепління. Чи відомо вам, що за даними ООН, за останні 100 років такі види риб, як тунець, тріска, марлин були виловлені на 90%. Близько 21 мільйона барелів нафти щорічно виливається в моря і океани.

Пропонуємо для вас новенькі видання, які зацікавлять вас:


Книги німецької художниці Катрін Виле - привід поговорити про навколишній світ і екологію з найменшими читачами. У кожній з книг серії - опис мешканців і сфери мешкання маленької екосистеми, біотопу - лісу, саду, моря, джунглів. У книзі "Моє маленьке море" тюлень, чайка і краб познайомлять малюка з морськими птахами, рибами і іншими мешканцями узбережжя. Ці перші словнички живої природи можуть стати відмінними книжками-знахідками, з якими малюк вирушає на прогулянку або в подорож.

 


У книзі розповідається про самих різних мешканців морського узбережжя і мілководдя, таких як риби, молюски, морські їжаки, водорості, морські птахи, ракоподібні. Завдяки яскравим ілюстраціям і детальним описам читач дізнається багато нового і цікавого про місця їх мешкання і особливості життя.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар